Magazin
Giriş Tarihi : 16-07-2021 15:04   Güncelleme : 16-07-2021 15:04

Masterchef Programında Yapıldı: Seyircileri Kavun Dolması Tarifini Araştırıyor!

Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında kavun dolması yapıldı. Seyirciler tarafından ilgi gören kavun dolmasının yapımı merak konusu oldu.

Masterchef Programında Yapıldı: Seyircileri Kavun Dolması Tarifini Araştırıyor!

Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında kavun dolması yapıldı. Seyirciler tarafından ilgi gören kavun dolmasının yapımı merak konusu oldu.

Tv8’de yayınlanan yarışma programı MasterChef'in yeni bölümünde, yapılan kavun dolması, programı izleyen seyirciler tarafından ilgi gördü. Yarışmanın ardından birçok kişi dolmanın tarifini araştırıyor.

MasterChef Türkiye 2021’de üçlü düellolar devam ederken, yeni bölümde kavun dolması yapımı için mücadele verildi. Osmanlı Saray Mutfağından bir tarif olan aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemeklerden birisi olan kavun dolması tarifi, izleyicileri tarafından araştırılmaya başlandı.  İşte kavun dolması tarifi ve gerekli malzemeler:

Kavun Dolması Tarifi için Gereken Malzemeler:

1 adet kavun

250 gr koyun-dana karışık kıym

1 fincan pirinç

1 büyük boy soğan

1 kaşık tereyağı

2 kaşık zeytinyağı

2 yemek kaşığı badem

2 yemek kaşığı çam fıstığı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 çay kaşığı biberiye

1 çay kaşığı kişniş

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

1 kaşık zeytinyağı

Kavun Dolması Yapım Aşaması:

Kavun sapının olduğu yerden kapak şeklinde kesilip çekirdekleri temizlenir ve içi bir miktar oyulur.

Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyularak tavada zeytinyağında hafif kızdırılarak badem ve fıstıklar güzelce kavrulur.

Kuş üzümlerinin sapları da temizlenerek üzümler yıkanır. Bu sırada pirinç yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır.

Soğan ince ince kıyılarak tavada eritilen tereyağında kavrulur.

Soğanlar pembeleşince kıyma eklenir. Ardından pirinç, tuz ve karabiberi ilave edilir. Sırasıyla badem, fıstık, kuş üzümü eklenerek diğer baharatlarla birlikte 5 dakika daha kavrulur.

Bütün malzemeler kavrulduktan sonra kavunun içine doldurulur ve kavunun kapağı kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.